Všichni opěvují kopřivový sirup, ale toto je ještě větší síla: Tento recept detoxikuje, čistí krev a posiluje imunitu – stačí 2 lžičky denně!

Zázrak s názvem kopřivový med
Obsahuje látky snižující krevní cukr, cholesterol, vysoký krevní tlak, napomáhá při léčbě chudokrevnosti a zahání pocit únavy . Obsahuje vitamin C, vitamin B1, provitamin A, třísloviny, sacharidy, kyselinu octovou, mravenčí, minerální látky vápník, fosfor, železo av neposlední řadě její čerstvý zelený list je plný chlorofylu, který působí jako tonikum, podporuje metabolismus a činnost žláz.

Jak připravit kopřivový med?
Nejvíce živin obsahuje kopřiva májová, co lidová medicína umí již odedávna. Během procházky v lese si lze nasbírat kopřivy rostoucí daleko od silnic . Doma se musí opláchnout a umlít na mlýnku na maso. Kaši důkladně vyždímáme přes čistou gázu a šťávu smícháme s tekutým medem v poměru 40% medu – 60% kopřivové šťávy . Nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a uchováváme v chladničce. Užíváme nejlépe ráno 1-2 lžíce kopřivového medu rozpuštěného ve sklenici vody se šťávou z poloviny citronu.

Dětem dáváme dvakrát denně lžičku po celou zimu. Kopřivový med dodává mnoho vitamínů a minerálů velmi užitečných pro zdraví. Kromě toho čistí krev od toxinů, zlepšuje její je složení (urychluje obnovu červených krvinek) a ředí ji. Užívání této směsi léčí anémii a posiluje imunitu. Zejména se doporučuje ženám, které trpí příliš silnou menstruací.

Zdroj:Dobrenoviny.sk