Výborný jablečný koláč s vanilkovým krémem

postup přípravy

1 . krok

Připravíme si jablečnou vrstvu..Oloupené jablka nakrájíme na drobné plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, dáme je do kastrolu spolu s cukrem a máslem a na malém plameni vaříme asi 15 minut dokud se šťáva nevydusí..Potom odstavíme a necháme vychladnout.

2 . krok

Vyhřejeme si troubu na 180 ° C..Na plech 20 x 30 si dáme pečící papír.

3 . krok

v jedné misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a se špetkou soli.V jiné misce si vyšleháme máslo s cukrem a s vanilkovým cukrem do pěny. Potom vmícháme jedno po druhém vejce a za každým pořádně promícháme aby se spojili.Potom přidáme mouku a nakonec trochu mléka.

4 . krok

Na plech si nejdříve dáme jablečnou vrstvu a zarovnáme ji.Tú zalijeme připraveným těstem a to také zarovnáme aby nám dobře těsto překrylo jablka. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 35 minut. Zkusíme párátkem zda je těsto propečené, a vyjmeme z trouby aa překlopíme nejlepší na tác a necháme mírně vychladnout.. Potom opatrně stáhneme papír na pečení.Tak necháme vychladnout úplně.

5 . krok

V mléce rozmícháme vejce a cukr i vanilkový cukr., Přidáme mouku a škrob a dáme na malý plamen vařit za stálého míchání ..Uvaříme puding.Puding vylijeme na jablečnou vrstvu a zarovnáme.Takto necháme zcela vychladnout..chvíli na pokojovou teplotu a potom dáme alespoň na 1 hodinu do chladničky ..

6 . krok

Nakonec rozetřeme na krém vyšlehanou šlehačku s práškovým cukrem a dozdobíme nasekanými ořechy podle vaší chuti.

Zdroj: pleziruri.ro