Výborný jablečný koláč s vanilkovým krémem

suroviny

  • Jablečná vrstva:
  • 1 kg očištěných jablek
  • 50 g cukru (nebo podle chuti)
  • 50 g másla
  • 1 lžička skořice

  • piškot:
  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 lžíce mléka

  • Vanilkový krém:
  • 350 ml mléka
  • 3 vejce
  • 70 g cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 vanilkový cukr

  • Na ozdobu:
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • nasekané ořechy

Pokračování na další straně