6 běžných důvodů, proč se páry rozcházejí – i když jim na sobě opravdu záleží

4. Výrazně se mění, ale nevyvíjejí se společně

Podle Southa se osobnosti lidí v průběhu času obvykle příliš nemění, ale mohou nastat okolnosti, kdy se jeden nebo oba partneři velmi liší od doby, kdy vztah začal.

Pokud dokážete růst a učit se ze zkušeností, možná se můžete společně pohnout vpřed. Ale pokud se jeden člověk vyvíjí a druhý ne, může to vést k rozchodu.

5. Když se hádají, chovají se k sobě pohrdavě

Každý pár se čas od času pohádá, ale způsob, jakým bojují, vypovídá hodně o dynamice vztahu a může dokonce předznamenat pozdější rozchod.

Podle Southa mají páry, které dokážou vzájemně respektovat svůj úhel pohledu nebo alespoň najít v hádce trochu humoru, větší šanci zůstat spolu než ty, které se k sobě staví odmítavě nebo se k sobě velmi kritizují.

6. Nemohou se jeden druhému plně otevřít

Důležitou roli v této věci hraje také osobnost, například extrovertní lidé sdílejí detaily svého života s ostatními snadněji než introverti. Páry si ale v podstatě musí věřit a otevřít se. Pokud jsou ve vašem životě aspekty, které byste s partnerem nechtěli sdílet ani po určité době, je možné, že pro vás není tím pravým partnerem.