Buďte opatrní, když odpouštíte osobě vedle vás

Chovají se k vám jako ke smetí, nerespektují vás, nejsou k vám loajální. A ve chvíli, kdy odejdete, ve chvíli, kdy o sobě začnete přemýšlet, ve chvíli, kdy si uvědomíte svou cenu, začnou se chovat správným způsobem. Říkají správné věci, protože znají propasti ve vašem životě. Moc dobře vědí, jak uklidnit vaše nejistoty. Přesně vědí, co vám mají říct, abyste se cítili milováni. 

Takže najdou ta správná slova, jak se na vás obrátit. A co se stane v okamžiku, kdy se k nim vrátíte? Odstrčí vás. A pak vás stáhnou zpátky. V celé této situaci se doslova začnete ztrácet. Podíváte se do zrcadla a nepoznáte osobu naproti. Stali jste se osobou, kterou chtějí, abyste byli, ne osobou, kterou byste měli být.

Nikdy se necíťte provinile, když někoho vyškrtnete ze svého života. Nikdy se necíťte provinile, že jste tomu nedali další šanci.

Ano, někteří lidé si zaslouží druhou nebo třetí šanci – to je vaše rozhodnutí. Ale čím více šancí někomu dáte, tím méně si vás bude vážit, protože ví, že bez ohledu na to, jak se k vám budou chovat a jak budou jednat, vždy bude možnost další šance.

Někdy jim musíte říct: „Možná se nebojíte, že mě ztratíte, ale já se nebojím odejít. Takže pokud se ke mně budeš takhle chovat dál, možná už nebude další šance.“ Nikdy vás nebudou respektovat. Pokud pro lidi, kteří se k vám chovají jako ke smetí, nebudou mít žádné následky, budou v tom pokračovat.

Pochopte, na respektování sebe sama není nic špatného. Není nic špatného na tom, když někoho vyškrtnete ze svého života. Není nic špatného na tom, když řeknete „Už žádné šance“. To neznamená, že neodpouštíte. Naopak. Ale dát další šanci je vždy zbožné přání.