Devět nejpřehlíženějších hrozeb manželství

6) Empatie je složitá

Je přirozené, že empatie se nevytvoří sama. Jeden z partnerů s tím musí začít, a není žádná jistota, že se mu to vrátí. Je to riziko. A většina z nás čeká, až začne ten druhý. A když už začne, je to vždy jen zlehka. Pravdou je, že ti, které milujeme, jsou chybující lidské bytosti, a nikdy nebudou tak perfektní, jak bychom chtěli. Můžete toho druhého i přesto milovat jen díky empatii?

7) Staráme se víc o děti, než o toho, díky komu je máme

Děti by nikdy neměli být důležitější než manželství, ale ani méně důležité. Pokud jsou pro vás důležitější, tak to vycítí a zneužijí toho. A pokud jsou méně důležité, budou tak dlouho otravovat, dokud si nevynutí prioritu. Rodina je o konstantním hledání rovnováhy.

8) Problém se skrytou silou

Většina konfliktů v manželství je jen vyjednávání určité věci. Muži obvykle chtějí méně, ženy více. Někdy jsou role obrácené. U většiny hádek ale platí, že když čtete mezi řádky, objeví se otázka: Kdo rozhoduje o tom, jakou vzdálenost si mezi sebou udržujeme? A pokud na ní jasně neodpovíme, budeme se hádat už věčně.

9) Neumíme udržet zájem o jednu osobu nebo věc

V tomhle světě se nás pořád snaží něco zaujmout. Proto je důležité naučit se zaměřit se na jednu věc, a odolávat tlaku těch ostatních. Když se nás stále snaží zaujmout spousta na pohled lákavých věcí a osob, musíme meditovat a zaměřovat se stále na tu jednu osobu, kterou opravdu milujeme. Hlavně pokud je manželství ohroženo. Jako terapeut vás mohu naučit správnou komunikaci během hodiny. To není složité. Ale vypořádat se s tím, kdo způsobuje problémy? To zabere celý život.

Teprve na konci života jsme skutečně tím, kým chceme být, tím, kdo umí nést osamělost, kdo se nestydí, kdo pokořil své ego, kdo se naučil být sám, kdo riskuje empatii a odpouští zklamání, kdo miluje všechny se stejným zápalem, kdo umí dělat kompromisy, a kdo věnoval svůj život svému vědomí, přítomnosti a starostlivosti.