Jak často mít sex? Odborníci doporučují třikrát týdně pro optimální harmonii ve vztahu

Standard pro udržování sexuálního života vztahu by měl být určen společně s partnerem a měl by odpovídat jejich potřebám a představám.

Ani často, ani málo

Zpočátku vztahu mnozí partneři touží po tělesném poznávání a v důsledku toho se může stát, že se sex odehrává téměř každý den. Nicméně, toto přehnané používání nevede k dlouhodobě šťastnému vztahu, právě naopak. Častý sex se stane stereotypem a místo vášně a romantiky může vést ke ztrátě tohoto pocitu. Dlouhodobé každodenní milování může způsobit stereotyp vztahu mnohem rychleji, než bychom očekávali.

Podle sexuologů není zdravé a ani normální mít potřebu sexu každý den, a i to může naznačovat, že vztah má nějaké problémy. To však neznamená, že máte okamžitě hormonální nebo jiné zdravotní problémy.

Místo toho by mohlo jít o to, že váš sexuální život není na dostatečně kvalitní úrovni a vy se soustředíte spíše na kvantitu než na kvalitu. V takovém případě je důležité zaměřit se na to, aby byl sex přínosem pro oba partnery a aby přinášel delší a kvalitnější potěšení.