„Luxusní žena“. Tento text, změnil mnohým lidem představy o krásném životě

Skutečný luxus je žít tak, jak chcete. V pohodlných kalhotkách. V pohodlných botách. S barvou rtěnky, která se vám líbí, nebo bez rtěnky vůbec. Jíst jídlo, které vám chutná, být s přáteli, s nimiž je vám hezky, být spolu pro lásku, a ne ze smyslu pro povinnost.

Naučte se nedělat zbytečné věcí. Zastaralé. Opotřebované. A opatrujte to, co se vám líbí. Pětiletá dcera mé přítelkyně chodí celý svůj krátký život na návštěvy se svou lžící.

Může si dovolit luxus jíst lžičkou, kterou má ráda. Její matka se velmi stydí pokaždé, když se to snaží ospravedlnit. Začala jsem si brát na pikniky vlastní příbory a nádobí, protože nemám ráda plasty. A je mi jedno, co si o tom ostatní myslí.

Luxusní život není „protože si to zasloužíte“. Je to o tom, že tato věc si zaslouží vás. Šálek od malé sestřičky. Tátovo tričko, ve kterém se tak pěkně spí. Koláč podle receptu mé matky. Polibek milované osoby. Zajímavé knihy. Dobré filmy. Stejně dobré písně. Čisté prádlo. Uklizený byt. Život, který jste si vybrala sama.

© jlo / instagram 

A luxusní život − to znamená neužírat se tím, když se něco pokazí. Punčocháče se mohou trhat. Těsto nemusí vykynout. Přátelé nechtějí sledovat váš oblíbený film.

Milovaný člověk může odejít. Nepovýší vás v práci. Může se stát cokoliv. Pokud se vám něco nezdaří, neovlivní to vaši hodnotu. To znamená, že prostě něco nejde právě tak, jak chcete.

Luxusní život je mít možnost výběru. Látat roztrhané punčocháče, nebo si koupit nové. Vyhodit dort a objednat si sushi, nebo se pokusit koláč znovu upéct.

Sledovat film o samotě, nebo jít s přáteli do kavárny. Odpustit, nebo bojovat. Hledat si novou práci, nebo přehodnotit své cíle a zůstat na starém místě.

© Balawa Pics / EAST NEWS

Luxusní život to znamená žít si podle vlastních pravidel. Jít za svými cíli. Nehledat výmluvy. Nebýt pohodlní. Neomlouvat se za svou volbu, své sny, své zájmy. Neříkat: „To nejde“. Ale říkat: „To mohu udělat.“

To je všechno, co jsem vám dnes chtěla říct. Mějte se.

A co děláte vy, abyste se cítila jako luxusní žena? Podělte se o svá tajemství s čtenáři magazínu electropiknik.cz.