Matematická rovnice lásky: Jak najít spřízněnou duši a vyhnout se zlomenému srdci?!

Matematické výpočty Hannah Fry ukazují, že pravděpodobnost najít skutečnou lásku mezi lidmi, se kterými chodíme během prvních 37 % našeho romantického života, je velmi nízká. „Pokud začnete chodit ve 15 letech a plánujete se usadit kolem 35, měli byste do svých 24 odmítnout všechny nabídky k sňatku,“ doporučuje.

Fry tvrdí, že dodržení této strategie dává 37% šanci, že najdete životního partnera. „Tuto strategii často používáme podvědomě. V mládí si často zkoušíme a experimentujeme. Většina z nás nechce být vázána,“ vysvětluje.

Dále vypočítala, že pokud byste měli možnost vybírat z 5 % všech potenciálních partnerů, stačilo by vám odmítnout prvních 22 % uchazečů, abyste měli 57% šanci, že další by byl váš osudový protějšek. „Pokud byste byli spokojeni s někým z horních 15 procent, strávili byste jen 19 procent svého života hledáním. Je tu 78% naděje, že najdete někoho, s kým budete šťastní do konce života,“ vysvětluje vědkyně.

Podle matematických výpočtů je ideální věkové rozmezí pro nalezení životního partnera mezi 27 a 35 lety. Fry však zdůrazňuje, že tyto rovnice jsou pouze modely a ne přesné pravidlo.

„Rozhodující je to, že pokud byste osudovou lásku potkali hned na začátku, a odmítli ji, mohli byste to litovat celý život. Stejně tak, pokud byste se spojili s někým, kdo je jen trochu lepší, nemusí to být vítězství,“ dodává s úsměvem Hannah Fry.