Pokud jste takto vyrostli, je pravděpodobnější, že onemocníte rakovinou a depresemi

Výzkum Felittis je nyní uznáván mezinárodními zdravotnickými organizacemi, ale zároveň vědci zdůraznili, že jen zřídka se ošetřující lékař ptá na pacientovu anamnézu, a to nejen z hlediska nemocí, ale také z hlediska psychických zranění.

Našli se však i kritici výzkumu, kteří tvrdí, že nelze tvrdit, že mezi dětskými traumaty a nemocemi existuje příčinná souvislost, ale připouštějí, že stres může mít závažný negativní vliv na naše psychické a fyzické zdraví. 

10 z 10 bodů

Jedním z nejznámějších případů souvisejících s dotazníkem ACE je případ Carol Reddingové, která se na konci 90. let potýkala s mnoha problémy. Kromě problémů ve vztahu trpěl depresemi a musel také bojovat s několika rakovinami. Když se Carol objevila na Felittině schůzce a vyplnila dotazník ACE, odpověděla ano na všech 10 otázek. 

V důsledku tohoto uvědomění začal chodit na terapie, snažil se zpracovat bolest, kterou utrpěl ve své rodině, a nakonec se přidal k Felittiho týmu a pomáhal jim pracovat jako trenér, až do své smrti v roce 2017