Pokud má Váš muž těchto 5 osobnostních rysů, utečte od něj dokud je čas!

4. Chová se k vám ponižujícím způsobem

Je dost chytrý na to, aby věděl, že kdyby vás otevřeně urazil, nechali byste ho ve tmě, ale mohl by vás kritizovat a srazit vás záludným způsobem, protože se vás snaží ovládat a získat nad vámi moc.

Dejte si pozor na následující běžné chování:

• Dává vám přezdívky, které negativně odrážejí váš vzhled nebo inteligenci.
• Nadává, uráží nebo nerespektuje členy vaší rodiny a přátele.
• Chová se k vám neuctivě, například si dovoluje s vámi dělat věci, o kterých jste jasně dali najevo, že se vám nelíbí.

I když se tyto věci mohou zdát jako maličkosti, jsou to násilníkovi způsoby, jak postupně, krůček po krůčku, ničit vaše sebevědomí a manipulovat s vámi. Nenechte ho normalizovat toto nepřijatelné chování a vypadněte ze vztahu brzy.

5. Emoční manipulace

Pojem známý v anglické literatuře jako gaslighting je forma emocionální manipulace , což znamená, že se někdo snaží v druhé osobě vštípit pochybnosti, aby ji přiměl zpochybnit vlastní paměť, vnímání a zdravý rozum. Gaslighting destabilizuje oběť a diskredituje její pohled na svět používáním neustálého obviňování, popírání, zkreslování, rozporů a lží.

V podstatě se jedná o oblíbenou strategii násilnických lidí , protože jim umožňuje snadno ovládnout druhou stranu.

Pokud muž používá některou z těchto manipulativních technik, raději ho nepovažujte za potenciálního partnera. Ve skutečnosti, pokud rozpoznáte některé z uvedených 5 chování u muže, se kterým jste začali chodit, je nejlepší utéct a nikdy se neohlížet.