Uvažujete nad rozvodem? – Tento smutný příběh vám možná pomůže se rozhodnout

Následující dny jsem „Ji“ toužil neustále objímat. Náš synek byl ve škole a já jsem šel opět do práce. Vyčistil jsem si auto a odešel, aniž bych zavřel vchodové dveře. Cestou jsem se zastavil za Zuzanou. Když mi otevřela, řekl jsem jí: „Promiň, vím, že je to nevhodné, ale nechci se rozejít se svou manželkou.“ Zuzana mě nazvala idiotem a zeptala se mě, jestli nemám horečku.

Řekl jsem: „Ona a já jsme se o sebe vzájemně starali. Nevážili jsme si momentů našeho společného štěstí, dokud jsem ji nezačal nosit denně na rukou ke vchodovým dveřím.“ Zuzana začala brečet… Udeřila mě a zavřela dveře. Sešel jsem dolů po schodech, vešel do auta a namířil jsem si to do květinářství. Koupil jsem „Jí“ květiny. Překrásné červené růže. Měla je velmi ráda.

Mladá květinářka se mě zeptala, co má napsat na kartičku. Požádal jsem ji, aby tam napsala toto: „Budu tě nosit každé ráno, dokud nás smrt nerozdělí.“ Chytil jsem květiny do rukou a s úsměvem jsem běžel za ní. V pokoji jsem „Ji“ našel ležet na posteli mrtvou. Celou tu dobu byla velmi nemocná a já jsem byl natolik zaneprázdněn Zuzanou, že jsem si toho ani nevšiml.

Věděla, že brzo zemře, a proto mě požádala, abych s rozchodem počkal jeden měsíc. Nechtěla, aby náš synek měl ošklivé vzpomínky na rozchod svých rodičů. V očích našeho dítěte budu stále otec, který byl slušným manželem, ochraňujícím jeho mámu.

Ponaučení?

Zkoušejte své manželství udržet šťastné. Není to majetek, který dělá život krásnějším, jsou to maličkosti, pro které žijeme. Obvykle si neuvědomujeme, že něco máme, dokud to neztratíme. Sdílejte tento text s ostatními. I vy můžete svůj vztah pěstovat a chránit.