Zapečené vepřové řízky na cibulce překryté sýrem a bramborami: Jakmile je ochutnáte, ty klasické smažené už nebudete chtít!

Postup

Vepřové plátky nejprve naklepejte paličkou z obou stran, následně je osolte a opepřete. Cibuli si oloupejte a nakrájejte ji na silnější kolečka. Rajčata zbavte stopky, omyjte a rovněž pokrájejte na kolečka stejných rozměrů.

Posléze si k ruce vezměte plech, či zapékací misku vystlanou pečícím papírem a na její dno vyskládejte cibulová kolečka. Na jeden plát masa použijte vždy zhruba dvě kolečka cibule. Na cibuli položte okořeněný plátek vepřového masa. Každý plátek poté ještě potřete po celé ploše plnotučnou hořčicí a poklaďte na jeho vrch plátky rajčat.

Rajčata pak potřete prolisovaným česnekem a osolte. Uvařenou bramboru si mezitím nastrouhejte na struhadle na jemnější nudličky, kterými posypete ještě rajčata. Nakonec bramborový posyp ještě přetřete majonézou a dejte do trouby zapéct na 40 minut při 180 stupních Celsia.

Pět minut před dopečením pokrm ještě zasypejte nastrouhaným sýrem a máte hotovo. Hotové masové plátky podávejte se zeleninovým salátkem, nebo jen tak samotné s porcí majonézy navíc. Jídlo je opravdu výborné a rovněž zdravé. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj:svetkreatitivty