Zapomeňte na bramboráky nasáklé olejem: Pokud je připravíte takto, budou ještě chutnější a nepřiberete z nich!

Brambory samy o sobě nejsou potravinou, kterou si třeba odpírat kvůli štíhlé linie. Právě naopak, obsahují sice množství sacharidů, ale ty jsou pro naše tělo nezbytné, jsou významným zdrojem energie a zdravé tělo je dokáže rychle zužitkovat aniž by se ukládaly ve formě tukových polštářků. Ve skutečnosti však nejsou problémem brambory samotné , ale způsob, jakým jejich připravujeme, jakož i to, co k nim přidáváme. Smažení a kombinace s omáčkami dokáže jejich kalorickou hodnotu několikanásobně nafouknout . To bývá i častým problémem klasických bramborových placek smažených na oleji. Přinášíme vám perfektní tip, jak je připravit tak, aby byly snadno stravitelné a přitom fantasticky chutné!

potřebujeme:

4 středně velké brambory

25 g rozpuštěného másla

120 g strouhaného sýra s nižším obsahem tuku

10 g nadrobno nasekané pažitky

2 vejce

1 stroužky česneku

1 lžičku oregana

Sůl a pepř

Sůl a pepř

Pokračování na další straně…