7 nemocí způsobených smutkem a utrpením – Jak a kde duše skrývá bolest?

Tato nemoc se obvykle rozvíjí proto, že duše svůj smutek skrývá a na povrch vyplouvá například při ztrátě blízkého člověka.

Zde je 7 klasických psychosomatických onemocnění , které identifikoval americký psychoanalytik Franz Alexander v roce 1950:

  • hypertenze,
  • peptický vřed,
  • bronchiální astma,
  • neurodermatitida (ekzém),
  • hypertyreóza,
  • ulcerózní kolitida,
  • revmatoidní artritida.

Od té doby se mnohé změnilo, včetně seznamu psychosomatických onemocnění , který byl doplněn o další zdravotní potíže, jako jsou poruchy spánku , panická porucha , srdeční infarkt , rakovina , menstruační poruchy , syndrom dráždivého tračníku , obezita , bulimie , anorexie , deprese , a seznam pokračuje.

Zraněná duše může vyvolat překvapivé fyzické příznaky , při jejichž léčbě nestačí léčit konkrétní fyziologickou příčinu, ale je třeba najít a odstranit psychologický spouštěcí faktor .

Podle některých lékařů je při léčbě psychosomatických onemocnění nezbytná pomoc psychoterapeuta , jde však pouze o pomoc. O uzdravení své duše se musíme postarat především my sami.

Život bez stresu je sen a nikdy se nesplní. Pokud tedy od toho očekáváme řešení, nedosáhneme ho. Reakce našeho těla na stres je vlastně normální. Musíme jen kontrolovat, jak moc si tento destruktivní pocit vpouštíme do našich životů.

Lidé trpící psychosomatickými nemocemi nosí emoce, které nemoc způsobují, v duši léta, aniž by si to uvědomovali.

Zde je několik tipů, jak se těchto negativních emocí zbavit:

1. Nenechávejte v sobě negativní pocity a neutíkejte před svými problémy. Raději požádejte o (odbornou) pomoc, abyste mohli sundat zátěž ze svých ramen.
2.Zbavte se stresu dlouhými, aktivními procházkami, zahradničením a sportem. Nejlepší léčbou je cvičení.
3.Ve vypjatých chvílích používejte dechovou techniku, pomáhá vám uvolnit se.
4.Vyvážená strava je stejně důležitá, protože pomáhá zbavit se mnoha nemocí. Jezte pravidelně potraviny obsahující tryptofan, jako jsou ryby, maso, tvaroh, houby.

Ale pamatujte: pokud již nemoc vyvolává znepokojivé příznaky, poraďte se s odborníkem a pro vyřešení situace navštivte psychoterapeuta.