Máte rádi párky? Toto je způsob, jak je připravit nejlépe a navíc bezpečně!

Nicméně, aby byly pro naše zdraví bezpečnější, neměli bychom je nikdy vařit. Stejně tak se nedoporučuje smažení, grilování a pečení párků.

Jejich vaření je nevhodné, protože při něm dochází k uvolňování škodlivých chemických látek, jako jsou dusičnany a dusitany, které mohou mít karcinogenní účinky. Při jejich přípravě byste měli dodržovat jednoduché, ale důležité pravidlo.

Nalijte vodu do hrnce a přivedete ji k varu. Poté vypněte hořák a hrnec s vodou přesuňte na vedlejší, studený hořák. Teď můžete do vody vložit párky – voda by měla být horká, ale ne vařící. Přikryjte hrnec poklicí a nechte párky ve vodě 3 až 5 minut, dokud se nepřehřejí. Po uplynutí této doby vyjměte párky na talíř a můžete je konzumovat. Párky budou stále teplé, ale tímto postupem se minimalizuje riziko uvolňování škodlivých látek, které by mohly poškodit naše zdraví.

Takto připravené párky jsou bezpečnější než tradičně vařené. Nicméně, i po takovém zpracování bychom je měli konzumovat s rozvahou a nezařazovat je příliš často do naší stravy. Pro každodenní konzumaci je vhodnější volit potraviny s nižším stupněm zpracování.