Máte vrásky, ale nechcete botox? Ukážeme vám vaše možnosti

Lokální ošetření

Nemusí se bát ani ten, kdo nemá peníze na drahé zákroky. I když výsledky lokálních ošetření jsou horší než u kosmetických zásahů. Například retinol je dobrá složka proti stárnutí, protože zvyšuje produkci kolagenu a dlouhodobé používání může zabránit vzniku jemných linek a vrásek.

Používejte produkty obsahující vitamín C, který pomáhá chránit pokožku před poškozením volnými radikály, kyselinu hyaluronovou, která pomáhá „vyhladit“ pokožku, niacinamid pro zlepšení textury pokožky a peptidy pro stimulaci tvorby kolagenu a zlepšení textury pokožky.

Jak můžete vráskám předejít?

Nikdy není pozdě podniknout kroky ke snížení známek stárnutí. Nošení opalovacího krému , používání hydratačních krémů a udržování hydratace jsou každodenní úkoly, které mohou zlepšit vzhled a pocit vaší pokožky.

Je důležité čistit pleť ráno a používat antioxidační a sluneční ochranné přípravky. Důležitý je také zdravý životní styl, tedy pít hodně vody, jíst zdravé jídlo, pravidelně cvičit a dostatek spánku.

Před nanesením make-upu použijte lehký hydratační krém, velmi důležitý krok před make-upem. Kosmetičky doporučují tekuté podkladové báze a korektory, protože se snáze a méně často usazují do vrásek. Pokud chcete vyzkoušet, zda nějaký produkt skryje nebo zvýrazňuje vaše vrásky, dejte si do dlaně trochu produktu a zjistěte, zda jsou linky na vaší dlani více či méně viditelné.

Zdroj: Huff Post , Dr. Goodwin