Plísně ve střevech: Jak čistit trávicí systém přírodními prostředky

Přírodní metody čištění střev:

  1. Oregano: Tato aromatická bylina není jen přísada do jídel, ale obsahuje také silné antifungální látky, jako jsou karvakrol a thymol, které bojují proti plísním ve střevech. Oregano lze konzumovat čerstvé nebo sušené, přidávat do jídel nebo připravovat čaj. Oreganový olej je další možností.
  2. Česnek: Obsahuje sloučeninu nazývanou alicin, která má výrazné antimikrobiální účinky a pomáhá bojovat proti plísním ve střevech. Česnek lze přidávat do jídel, konzumovat syrový nebo vařený, nebo používat jako doplněk stravy v podobě kapslí.
  3. Řepík lékařský: Tato tradiční bylina má protizánětlivé a antiseptické vlastnosti, které pomáhají čistit střeva od plísní a toxinů. Konzumuje se obvykle ve formě čaje.
  4. Hřebíček: Obsahuje látky, jako je eugenol, které mají silné antifungální účinky. Hřebíček lze přidávat do jídel nebo připravovat jako čaj.

Jak používat bylinky:

Tyto bylinky mohou být konzumovány v různých formách, jako jsou čaje, přidávání do jídel nebo jako doplňky stravy ve formě kapslí. Před zahájením užívání bylinných přípravků je důležité konzultovat s lékařem, zejména pokud máte nějaké zdravotní problémy nebo užíváte léky. Pamatujte, že dodržování doporučeného dávkování je klíčem k úspěchu.