Tato zázvorovo-kurkumovo-mrkvová šťáva může nahradit vaše léky proti bolesti a zánětu navždy

Zemědělci používají při pěstování plodin pesticidy. Provádějí postřiky, aby ničili škůdce a bránili hmyzu v ničení jejich úrody. I když jsou úmysly většiny zemědělců dobré, používání pesticidů může způsobit vážné škody, a to z důvodu jejich vysokého obsahu toxických chemikálií.

Tyto chemikálie mohou způsobovat poruchy učení, poškození plodu, neurodegenerativní onemocnění, jako je Alzheimerova nebo Parkinsonova nemoc, a dokonce i rakovinu.

Každý rok se pesticidy otráví tisíce Američanů. Například v letech 2000 a 2008 bylo jen v Kalifornii hlášeno 7600 případů otravy pesticidy.

Jak se chránit proti otravě pesticidy?

Nejlepší ochranou proti pesticidům jsou bio potraviny, u nichž jsou pesticidy nahrazovány přírodními hnojivy bez obsahu škodlivých chemikálií. Řada studií prokázala, že konzumace bio potravin nám umožňuje co nejvíce vytěžit z antioxidantů, které se nacházejí v mnoha druzích ovoce a zeleniny.

Potraviny s vynikajícími antioxidačními vlastnostmi:

Bohaté na antioxidanty jsou citrony a jejich kůra. Mají dokonce vyšší obsah antioxidantů než vitamínu E. Tyto antioxidanty udrží vaše buňky zdravé a ochrání je před poškozením způsobujícím rakovinu. Další přísadou s obrovským množstvím antioxidačních vlastností je kurkuma. Tato úžasná léčivá rostlina posiluje imunitní systém, má protizánětlivé vlastnosti, reguluje hladinu cholesterolu v krvi, snižuje riziko mozkové mrtvice a chrání před onemocněním koronární tepny. Neměli bychom zapomínat ani na mrkev, jablka a kořen zázvoru, které jsou bohaté na vitamíny a minerály, jež mají zásadní význam pro naše zdraví.

Zázvorovo-kurkumovo-mrkvová šťáva – strana 2

Kombinací výše uvedených přísad získáme hutný nápoj, který zlepšuje zdraví, posiluje imunitu a zlepšuje trávení.

Ingredience:

.  3 nebo 4 bio mrkve

.  1 červené bio jablko

.  1,5 cm kousek bio kořene zázvoru

.  1,5 cm kousek bio kořene kurkumy

.  1/4 bio citronu, včetně kůry!

Příprava:

  1. Vložte všechny přísady do odšťavovače nebo mixéru.
  2. Rozmixujte.
  3. Dobrou chuť!