Těchto 7 cvičení uznávaného japonského léčitele dělá se ženským tělem zázraky. To musíte vyzkoušet!

Není tomu tak dávno co jsem narazila na knihu japonského léčitele „Systém zdraví Katsudzo Niši“. Mou pozornost si získala hlavně tím, že nevychází pouze z teorie, ale zakládá se na vlastní zkušenosti autora.

Katsudzo Niši vybral ze stovek pramenů nejefektivnější a nejúčinnější poznatky a spojil je způsobem, jenž uzdravil nejen jeho samotného, ale i mnoho lidí, kteří se podobně jako on považovali za nevyléčitelně nemocné.

V dětství mu totiž lékaři zjistili nevyléčitelné choroby a předpověděli, že se nedožije dvaceti let. A on nejenže dokázal vyléčit sám sebe, ale i prožít dlouhý, plodný život. Jeho systém je snadno osvojitelný pro každého.

Svůj život zasvětil rozvoji a zlepšení svého systému. Nachází se v něm moudrost antické řecké a starodávné egyptské medicíny, tibetské a čínské praktiky, jóga a mnoho dalších zdrojů.

Zdravotní systém Nishi však jde mnohem dál, není to jen soubor cvičení a pravidel stravování, je to celá filozofie.

Už dávno se zajímám o japonské ozdravující praktiky, ale filozofie Katsudzo Nishi mě inspirovala více než všechny ostatní.

Pro začátek si pojďme vyzkoušet sestavu cvičení, které Katsudzo Niši vyvinul na obnovu zdraví a zacelení organismu. Pro ženy, které se vždy snaží dosáhnout dokonalosti, budou prostě nenahraditelné.

Tato cvičení jsou jednoduchá, tělo naplňují štěstím a energií a také pomáhají zbavit se nadbytečného tuku a zformovat krásnou postavu. Kromě toho, posilují klouby a zabraňují usazování solí. Vyzkoušejte je i vy, nejvýše 15 minut denně a své tělo brzy nepoznáte!

Sestava cvičení pro ženy

Začněte tím, že si vyberete vhodný čas na cvičení, kdy nikam nebudete spěchat. Hlavně necvičte pozdě večer, jinak si můžete rozházet celý biologický rytmus. Nejlépe uděláte pokud budete cvičit ráno, abyste byli celý den nabití energií a vitalitou. A ještě jedna věc – tato cvičení by vám měla přinést potěšení a výsledky pak na sebe nenechají dlouho čekat.

Oblečte si pohodlně volnější oblečení, které vám nebude překážet. Umyjte se studenou vodou, usmějte se a můžeme přistoupit k prvnímu cvičení.

na druhé stránce…

První cvičení

Lehněte si na záda a snažte se co nejvíce uvolnit. Dýchejte rovnoměrně a hluboko, představte si sebe na tichém a krásném místě. Ruce rozložte do stran. Nohy položte k sobě, ohněte v kolenou a přitáhněte k hrudníku. Zhluboka se nadechněte a kolena zatočte doprava, snažte se je položit na podlahu. Hlavu otočte nalevo a pomalu vydechněte.

Lícem se musíte dotýkat podlahy a ramena s rukama při tomto cvičení musí zůstat nehybné. Vraťte se do výchozí pozice, zhluboka se nadechněte a zopakujte, tentokrát však na druhou stranu. V první den toto cvičení opakujte 4-5 krát a pak postupně zvyšte počet opakování na 25.

Druhé cvičení

Lehněte si na záda, ruce položte vedle těla dlaněmi dolů. Nohy ohněte v kolenou v šířce cca 30 cm od sebe. Zátěž přesuňte na nohy, zhluboka se nadechněte a stáhněte břišní svaly.

Záď spolu s páteří zvedněte z podlahy, opíraje se jen o lopatky. Zůstaňte v této pozici několik sekund. Vydechujte a pomalu klesejte do výchozí pozice. Uvolněte se a udělejte cvičení znovu. Opakujte 5krát.

Třetí cvičení

Lehněte si na břicho, jedním lícem se opřete o podlahu. Ruce před tělem dlaněmi dolů. Nohy 15 cm od sebe. Napněte svaly hýždí a zvedněte vzhůru jednu nohu. Druhou nechte na podlaze.

V takové poloze zůstaňte několik sekund a jemně spusťte nohu zpět na podlahu. Totéž opakujte s druhou nohou. Opakujte tak 50 ráz na každou nohu.

Čtvrté cvičení

V téže poloze zvedněte hlavu a ramena. Dlaně umístěte na podlahu na šířku ramen. Obě nohy na šířku 15 cm zvedněte a několik sekund je udržte v této pozici. Potom začněte nohama hýbat shora dolů jako byste plavali. Opakujte 25-50 ráz na každou nohu.

Páté cvičení

Postavte se na všechny čtyři, nohy i ruce na šířku ramen. Narovnejte pravou nohu a zvedněte ji 30 cm od podlahy. Udělejte 25 pohybů nahoru-dolů. Pak se vraťte do výchozí pozice a opakujte druhou nohu.

Šesté cvičení

Zůstaňte v této poloze, hlavu spusťte dolů a pánev nahoru. Koleno pravé nohy skrčte tak, aby se vám dotkla čela. Potom nohu narovnejte, zvedněte vzhůru a spolu s ní zvedněte i hlavu. Cvičení opakujte 10-krát na každou nohu.

Sedmé cvičení 

Sedněte si na kolena, tělo vzpřímené, ruce podél těla. Udržujíc páteř rovnou, trochu se ohněte dozadu a v takové poloze zůstaňte několik sekund. Vraťte se do výchozí pozice a opakujte cvičení ještě 5 krát.

Pomalu, hladce a bez bolesti – hlavně tak by se tato cvičení měla dělat! Po ukončení této sestavy se pomalu zvedněte a projděte se po domě, a vydýchejte se. Přemýšlejte o něčem příjemném a radujte se z vašich myšlenek.

Pokud budete tuto sestavu brát nejen jako komplexní cvičení, ale také jako způsob relaxace, vyčištění si myšlenek a pocitů, pak se pro vás stane i jistým druhem meditace.

V tomto videu se dozvíte více o pravidlech zdraví filozofie Katsudzo Nishi a jeho cvičeních. Jeho rady jsou velmi inspirující!