Toto se stane, pokud každý den vypijete sklenici rajčatové šťávy!

Názory na ni jsou různé, někteří ji zbožňují, jiní ji nemají rádi. Rajčatová šťáva je vynikající jako základ nebo doplněk k mnoha pokrmům, a dokonce se dá pít i samostatně. Tento nápoj poskytuje mnoho cenných živin a může představovat hodnotnou složku vaší stravy. Zde je důvod, proč byste měli zvážit její konzumaci každý den.

Samozřejmě, jeden pohár rajčatové šťávy není žádným kouzelným elixírem, který promění vaši fyzickou podobu. Přesto má potenciál přinést do vašeho života pohodu a pozitivně ovlivnit vaše celkové zdraví. Proč jsou rajčata pro naše tělo prospěšná a co se stane, když budete pít jednu sklenici denně?

Zářivá pleť díky rajčatové šťávě

Rajčatová šťáva obsahuje lykopen a vitamíny A a C, což se projevuje na zlepšení tónu vaší pleti. Modré stíny pod očima zmizí a vaše tvář bude zářit zdravou barvou. Budete vypadat svěže a plní energie.

Prevence proti anémii

Vysoký obsah vitamínu C v rajčatové šťávě pomáhá tělu lépe vstřebávat železo a snižuje riziko anémie. Pravidelné pití rajčatové šťávy vám může pomoci zabránit vzniku nedostatku železa a zlepšit výsledky vašich krevních testů. Stačí jen jedna sklenice denně, abyste si všimli pozitivního rozdílu.

Eliminujte nepříjemné svalové křeče Díky vysokému obsahu draslíku rajčatová šťáva působí proti bolestivým svalovým křečím. Je vhodná zvláště pro ty, kteří často konzumují kávu nebo se věnují sportu.

článek pokračuje na další stránce..