Udělejte si dvě minuty času a přečtěte si tento článek. Může Vám to zachránit život!

Tyto oběti infarktu si však mohou pomoci opakovaným a velmi energickým kašlem. Před každým zakašláním se zhluboka nadechněte. Kašel musí být hluboký a prodloužený, jako při vykašlávání sputa z hlubin plic. Nádech a kašel je třeba opakovat přibližně každé 2 vteřiny bez přerušení, dokud nepřijde pomoc nebo dokud srdce znovu nezačne bít normálně.

Hluboké dýchání přivádí kyslík do plic a pohyby kašle stlačují srdce a podporují krevní oběh. Tlak na srdci také pomáhá obnovit normální rytmus. Oběti infarktu se tak mohou dostat do nemocnice včas.

Řekněte to co nejvíce lidem. Můžete jim zachránit život! Kardiologové říkají, že pokud každý, kdo tuto zprávu obdrží, ji dobrovolně pošle 10 lidem, zachrání tak alespoň jeden život.

Proč posílat vtipy, pošlete, prosím, tuto zprávu, která může zachránit život člověka. Pokud se vám tato zpráva vrátí vícekrát…, nehněvejte se, prosím…, naopak, měli byste být rádi, že máte mnoho přátel, kteří o vás pečují a nadále vám připomínají, jak se vyrovnat s infarktem.

P.S. Nezapomeňte se podělit s přáteli a rodinou!