Život po smrti potvrzen: Vědci našli důkazy, že lidské vědomí a duše žijí navždy

Mezi elektrony a protony

Zaměřuje se na vlastnosti molekul a jejich atomů a dalších základních jednotek. Konkrétně se jedná o neutrony, elektrony, protony, kvarky, gluony atd. Jak se vyvíjela částicová fyzika, hmota v tradičním smyslu postupně mizela. Vesmír se pak začal podobat myšlence, nehmotnému systému matematických zákonů. „Poznávací proces stále více směřuje k nemechanické realitě; proto je vesmír myšlenkou a ne velkým strojem.

„Je jasné, že vědomí je náhodným zásahem do hmotného světa. Měli bychom být spíše oslavováni jako tvůrci nebo vládci hmotného světa,“ napsal slavný fyzik.

Pravdou je, že fyzický svět kolem nás existuje pouze prostřednictvím našich smyslů. Podle Institutu Maxe Plancka v Mnichově existuje nekonečný posmrtný život. Místo, kde žijeme, je jen konstrukcí našich smyslů. Poté, co tělo zemře, se duše bude pohybovat směrem k nekonečnu. „To, co vidíme tady a teď, je pouze fyzická rovina vnímaná smysly,“ vysvětluje Dr. Hans-Peter Durr. „Posmrtný život je nekonečná realita, která daleko přesahuje fyzickou realitu.“