První svatební noc u Cikánů: Děti Ať jdou raději spát!

Hodnoty romské komunity jsou hluboce zakořeněny, takže svatební oslava má zvláštní příchuť. První svatební noc mezi Romy se na rozdíl od mnoha národů odehrává během svatebních slavností a vyžaduje zvláštní potvrzení. Jsi překvapený? Zveme vás, abyste se dozvěděli o nejtriviálnějších svatebních zvycích a vlastnostech první cikánské svatební noci.

Pro lepší představu barevné svatební oslavy cikánského klanu a originálních rituálů vás Svadbagolik.ru seznámí s několika přísnými zákony, které se stále provádějí:

  • Podle tradice manželství mezi Romy probíhá v mladém věku. A pokud je pro evropskou mládež svatba ve věku 19 let poměrně vzácná, protože údajně brzy, pak je nevěsta z cikánského klanu v tomto věku již považována za starou a zbytečnou pannu. Romská manželství se proto uzavírají ve věku 15–18 let.
  • K dohazování může dobře dojít, když jsou děti dvou rodin v kojeneckém věku. Pokud byla například nevěsta vdaná ve věku deseti let, může žít s rodinou ženicha do patnácti let, poté se bude konat svatba.
  • Slovo starších v cikánské rodině je zákon. Volbu kandidáta na ženicha nebo nevěstu proto provádějí rodiče, zejména otec. Souhlas nevěsty během dohazování je považován za formální, protože se neodvažuje jít proti vůli svých příbuzných.
  • Cikánská svatba neposkytuje výlet do matriky, protože rozvod v rodinách není zajištěn. Ortodoxní Cikáni se bezpodmínečně vdávají v kostele. Svatební oslava obvykle trvá tři dny a má asi 300 hostů. Absolutně všechny výdaje nese rodina ženicha, proto když se v rodině narodí chlapec, je nutné okamžitě začít sbírat peníze na svatbu. Zajímavé je, že za svatbu v Indii tradičně platí strana nevěsty.
  • Muži a ženy vždy sedí u samostatných stolů, zejména nevěsta a ženich, to je cikánský zákon. Podle tradice jsou novomanželé druhý den po boku vedle sebe u stejného stolu.

Pokračování na další straně