Smutná předpověď Billa Gatese Pro lidstvo

V nedávné zprávě nadace Bill & Melinda Gates Foundation vysvětlila, že zemědělství je hlavním zdrojem příjmů pro stovky milionů lidí žijících v chudobě a hladu po celém světě. Nadace utratila téměř 6 miliard dolarů na programy rozvoje zemědělství se zaměřením na rozšíření průmyslového zemědělství v Africe.

V únoru 2020 přispěla Nadace Billa a Melindy Gatesových 10 miliony dolarů Organizaci OSN pro výživu a zemědělství (FAO) na podporu její práce s vládami Etiopie, Keni a Somálska v boji proti zamoření sarančaty, což je hlavní hrozba pro potraviny. výroba a živobytí. Nadace spolu s několika dalšími dárci reaguje na naléhavou výzvu FAO zmírnit krizi posledních let.

Přední odborníci na zabezpečení potravin, síť africké občanské společnosti a stovky skupin po celém světě vysvětlují: „Je nutná změna paradigmatu, odklon od kultivovaných, chemicky závislých, společností řízených zemědělských modelů a agroekologických přístupů. Cílem by mělo být poskytování výživnějších potravin, řešení krize hladu a zachování biologické rozmanitosti.

Pokračování na další straně