Přečtěte si a zapamatujte si toto navždy: Zde je 17 potravin, které účinně čistí cévy a dokonce chrání před infarktem. Konzumace těchto potravin prodlužuje život

Kardiovaskulární onemocnění jsou jednou z hlavních příčin úmrtí. Onemocnění, jako je ateroskleróza, jsou většinou způsobena špatnou stravou, nedostatkem pohybu a stresem. Můžeme si však snadno pomoci sami.

Stačí, když do svého jídelníčku zařadíme tyto potraviny:

1. Losos

Ryby jsou cenným zdrojem mastných kyselin a snižují hladinu špatného cholesterolu. Zdraví prospěšný je také tuňák, sleď a makrela.

2. Ořechy

Ořechy jsou také zdraví prospěšné a mají pozitivní vliv na paměť. Stačí sníst denně půl hrsti jakýchkoli ořechů (nepřejídejte se jimi, protože jsou poměrně kalorické).

3. Brusinky

Cenný zdroj draslíku! Pravidelné pití brusinkové šťávy může snížit riziko infarktu o 40 %.

4. Pomerančový džus

Obsahuje vysoké množství antioxidantů! Dále snižuje krevní tlak; dvě sklenice vitaminu C denně poskytují příliv energie.

5. Káva

Bylo prokázáno, že ranní káva snižuje riziko infarktu až o 20 %. Dejte si však pozor, abyste jí nepili příliš mnoho: stačí jeden až tři šálky denně.

6. Zelený čaj

Antioxidanty obsažené v zeleném čaji snižují vstřebávání cholesterolu a podporují metabolismus; dopřejte si jeden šálek denně.

Pokračování na další straně