Na Facebooku se už neschováte

Facebook Nastavení „Kdo mě může najít na Facebooku? “ Umožňovalo zvýšit soukromí uživatelů. Ti se takovýmto způsobem mohli vyhnout nechtěným žádostem o přátelství – ty v podstatě mohli posílat pouze oni.

Facebook v prosinci v loňského roku toto nastavení odstranil z profilu uživatele, kteří funkci nevyužívali a během příštích týdnů ji deaktivuje pro všechny profily.

Pokud jste tedy na Facebooku “ skrytý “ vězte, že za pár týdnů budete stejně viditelní jako ostatní uživatelé. Důvod této změny je nový vyhledávací engine Graph Search. Ten přistupuje k databázi příspěvků, fotografií a dalších dat, které uživatelé sdílejí na sociální síti, aby Graph Search fungoval bezchybně, je třeba všechny uživatele zrovnoprávnit.  

Podle vyjádření, které Facebook publikoval na svém blogu, byla funkce skrývání se navržená pro potřeby zastaralé sociální sítě, která představovala pouze sumář profilů. Už tehdy tato funkce negativně ovlivňovala používání vyhledávání.

Je zřejmé, že s uvedením vyhledávače Graph Search, které umí vypsat seznam všech uživatelů, žijících např. v České republice  dostane pojem soukromí na Facebooku nový rozměr. Ačkoliv se již na sociální síti neschováte, stále si můžete změnit nastavení soukromí pro předchozí statusy a příspěvky.

zdroj: fas­tcom­pa­ny.com

Přidat komentář

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno