10 nejvíce šokujících fotografií na světě,ze kterých budete mít noční můru

Někdy může fotka říct víc než tisíc slov. Mezi nejsilnější fotografie patří i případy, kdy byly na kameru zachyceny momenty, které předznamenaly smrt, katastrofu nebo zkázu. Fotografové často zachycují věci, které nechceme vidět, od hladovějících dětí po teroristické útoky. V tomto příspěvku uvidíte deset snímků, které byly pořízeny ve správný okamžik – ale bylo by lepší, kdyby se na nich události nikdy nestaly!

10. Světové obchodní centrum 11. září 2001

Při přemýšlení o událostech z 11. září si představujeme tuto fotografii. Fotograf Steve Ludlum při fotografování o tragédii nevěděl – byl mimo domov, mimo rozhlas a televizi a jen viděl hořící věže. Fotografie mistra se tak stala majetkem historie. 9. Mučení ve věznici Abu Ghraib

9. Mučení ve věznici Abu Ghraib 0 Násilí, zneužívání a porušování lidských práv vůči vězňům v irácké věznici Abu Ghraib ze strany amerických vojáků byly zachyceny na kameru a zveřejněny široké veřejnosti spolu s touto fotografií.


8. Hromadný hrob v Bergen-Belsenu

V nacistickém koncentračním táboře Bergen-Belsen v severním Německu zemřelo mnoho lidí, včetně téměř 20 000 sovětských válečných zajatců. Nejotřesnějším pohledem po osvobození tábora bylo 13 000 nepohřbených mrtvol na jeho území, které můžete vidět na této fotografii. ZdrojFoto 7Lynčování mladých černochů

7 Lynčování mladých černochů

Je těžké si to představit, ale před necelým stoletím mohli být představitelé černošského obyvatelstva Spojených států lynčováni davem. Tato fotografie Lawrence Beutlera byla pořízena 7. srpna 1930. Na něm můžete vidět proces mafie s Thomasem Shippem a Abramem Smithem, kteří byli zabiti na základě falešného obvinění ze znásilnění.

Pokračování na další straně