Babička vzala vnoučata do lesa a nechala je tam, aniž by to někomu řekla, a o rok později matka potkala ženu s dětmi a upadla do bezvědomí

– Ne, zabila jsi matku, tak tu zůstaneš, domů se nevrátíš – řekla babička, vstala a utekla.

Anya začala plakat a její bratr ji vzal za ruku a vedl ji na cestu. Dětem byla velká zima, protože je babička málo oblékla.

Naděžda právě dokončila třídění odpadků na skládce. Naložila do vozíku to nejcennější a zamířila do svého domu, ležícího daleko od lesa. Nedávno se provdala za muže, kterého šíleně milovala.

Jenže on byl alkoholik, který jí lhal o své minulosti a tvrdil, že je námořní kapitán. Nadia byla pracovitá, pracovala jako dojička v JZD. 

 Všechny peníze, které Nadya s takovými obtížemi získala, našel její manžel a propil je s přáteli.

V té době už měla Nadia dvě děti, které musela brát s sebou do práce. Nadi docházela trpělivost, ani tak silná žena už nevydržela manželovo pití.

Žena chtěla podat žádost o rozvod , posbírala všechny doklady, ale děti s sebou nevzala, což se ukázalo jako velká chyba. Naděžda brala své děti všude s sebou, ale bohužel jí onemocněla kolegyně a musela jít do práce. Manžel seděl doma střízlivý a děti už spaly.

Jakmile ale jeho žena odešla z domu, začal znovu pít. Nikolaj zavřel komín v peci dříve, než bylo nutné, a otec a děti byli otráveni oxidem uhelnatým.

Pokračování na další straně