Bill Gates nemá dobré zprávy. Nastane katastrofa, musíte rychle jednat

Gatesovo znepokojivé proroctví

Gates se rozhodl poukázat na to, jak velký je rozdíl v očkování region od regionu. Použil příklad Spojených států, které plánují posilovací dávku pro ty, kteří již očkovali, a příklad Afriky, která má méně očkovaných lidí než stát Kalifornie. Je pravda, že nesrovnalosti jsou opravdu kolosální.

Světová zdravotnická organizace (WHO) uvádí, že na celém světě již bylo podáno přibližně 5,5 miliardy dávek vakcíny proti koronaviru. 80 procent z nich jsou však dávky z vysoce a středně rozvinutých zemí.

Miliardář věří, že tyto disproporce nám nedovolí vypořádat se s další pandemií. Za 100 dní musí být otevřeny továrny na výrobu vakcín. Gates vyzval státy, aby investovaly více peněz do zdravotnických systémů.

Zpráva brankářů se zabývá problémem nerovností v bohatství, vzdělání a zaměstnanosti, které se pandemií jen zvýšily. Podle zveřejněného dokumentu byly pandemií postiženy více ženy než muži. Bylo to něžné pohlaví, které ztratilo více než 13 milionů dalších zaměstnání.

Míra očkování dětí proti infekčním chorobám, jako je záškrt, tetanus a černý kašel, klesla na úroveň roku 2005. Téměř 30 milionů dětí nebylo proti těmto chorobám očkováno v roce 2020.

Šance, že se situace v blízké budoucnosti zlepší, jsou mizivé, proto vás Gates povzbuzuje, abyste se připravili na další pandemii a investovali do posílení zdravotnického systému a financování výzkumu očkovacích látek.

ZDROJ: O2.PL