Blízká se Krejčířovi na lepší časy? Soud už rozhodl

Radovan Krejčíř zdroj: youtube.com
Radovan Krejčíř zdroj: youtube.com

Z justiční databáze bylo zjištěno, že Pražský městský soud vydal rozhodnutí týkající se žádosti odsouzeného podnikatele Radovana Krejčíře. Krejčíř usiluje o nové soudní řízení, které by proběhlo za jeho přítomnosti.

Mluvčí soudu Adam Wenig oznámil, že zatím nelze zveřejnit znění usnesení týkající se žádosti odsouzeného podnikatele Radovana Krejčíře, neboť je nejprve nutné jej doručit procesním stranám.

Krejčíř je momentálně ve vězení v Jihoafrické republice, kde si odpykává dlouholetý trest za obchodování s drogami a pokus o vraždu. V Česku byl v roce 2018 odsouzen k souhrnnému trestu 15 let vězení za několik zločinů, včetně pokusu o vytunelování státního podniku Čepro.

Soud rozhodl o Krejčířově žádosti v úterý, ale vzhledem k neveřejnému zasedání je třeba počkat na doručení rozhodnutí procesním stranám, než bude možné zveřejnit jeho obsah. Mluvčí odhadl, že informaci budou moci poskytnout nejdříve koncem srpna.

Pokud by Krejčířova žádost byla úspěšná, český pravomocný odsuzující verdikt by byl zrušen a český soud by musel uspořádat nové hlavní líčení.

článek pokračuje na další stránce…