Bruce Willis je na tom čím dál hůř, má frontotemporální demenci, oznámila jeho rodina

Jaké jsou možnosti léčby FTD?

Obecně platí, že pacienti s FTD budou žít asi pět až sedm let poté, co poprvé projeví zjevné příznaky, řekl Dr. Grant. Neexistuje žádný lék – „ale je rozdíl mezi nemocí, která se nedá vyléčit, a tím, že řekneme: ‚Nemůžeme nic dělat‘,“ řekl.

Ergoterapie může pomoci pacientům, kteří mají potíže s komunikací. Řečová terapie může být také nástrojem pomoci těmto pacientům, řekl Dr. Salinas.

Lékaři často spolupracují s rodinami nebo blízkými lidí s FTD na vypracování plánu péče, který může zahrnovat záruky, aby se ujistili, že nemohou ublížit sobě nebo svým blízkým. Lékaři mohou předepisovat léky, které pomáhají zvládat příznaky; některým pacientům mohou být předepsána antidepresiva, aby se vyrovnali s příznaky nálady nebo chování, řekl Dr. Miller.

Pacienti často těží ze stálých, předvídatelných rutin, řekla paní Dickinsonová. A mnoho pacientů, stejně jako rodinných příslušníků, nachází útěchu v podpůrných skupinách, dodala.

Lékaři také pracují na tom, aby se rodiny staraly samy o sebe. „Rodina často trpí stejně jako pacient,“ řekl Dr. Miller.