Československý klenot na kolech: Vzpomínáte na ŠKODU GARDE?

Škoda GARDE foto: Wikipédie
Škoda GARDE foto: Wikipédie

Tehdejší novinka s názvem GARDE, se vyráběla v renomovaném závodě AZNP Mladá Boleslav, představila moderního nástupce oblíbených vozů typu kupé 110 R, které se staly skutečnými ikonami československé silniční krajiny.

Při vývoji vozu GARDE inženýři nezapomněli na cenné zkušenosti z provozu závodních vozů ŠKODA 130 RS, což zaručuje nejen výborné jízdní vlastnosti, ale i spolehlivost a bezpečnost. GARDE představuje zcela nový koncept vozu s elegantně splývající zádí, který přináší do československého automobilismu moderní design a inovace.

Při prvním pohledu na přední část vozu zaujme designová inspirace modelem Škoda 105/120 z roku 1982, která je charakterizována hranatými reflektory a halogenovými žárovkami H4. Přední směrová světla elegantně doplňují nově konstruovaný nárazník, vyrobený z materiálu Prepreg, což zajišťuje vyšší odolnost a bezpečnost.

Zcela inovativní je také zadní část vozu, která je vybavena malým spoilerem, skupinově uspořádanými koncovými světly a designově promyšleným nárazníkem. Karoserie vozu je pečlivě chráněna speciální protikorozní ochranou a ozdobena okrasnými prvky, včetně lesklých lišt lemujících střechové odtokové žlábky a okna.

článek pokračuje na další stránce…