Co na vás prozradí druidský horoskop?Budete se hodně divit

Dub: 21. března (jarní rovnodennost)

Lidé, kteří přišli na svět ve znamení Dubu, bývají krásní a silní. Jejich problém tkví v nedostatečné pružnosti, což jim působí řadu starostí. Dub doslova vroste kořeny do svého okolí, zakonzervuje všechno v původním stavu a nesnese změny. Stejně tak nesnese, jestliže jiní lidé jednají s cílem dosažení nějakých změn. Jestliže se Dub nějak rozhodne, jen těžko něco jeho rozhodnutí zvrátí. Duby mají velmi pevnou vůli a velkou výdrž, proto většinou dosáhnou toho, co si předsevzaly. Těší se vynikajícímu zdraví. Nemoci a různé neduhy své i jiných snášejí velmi těžce a když silný Dub spatří krev, může snadno omdlít.

Líska: 22. – 31. března; 24. září – 2. října

Lidé narození ve znamení Lísky jsou většinou nenápadní, neupoutávají pozornost. Jsou však velmi nadaní, rychle se učí a mají vynikající paměť. Umějí jít za svým cílem vytrvale a zároveň bez konfliktů. Jsou vytrvalí a pracovití, přívětiví a štědří. Mají velkou představivost a nové problémy řeší často neočekávaným způsobem. Jejich slabinou je občasná náladovost a mrzoutství. Není v tom však žádná agrese, proto není obtížné tenhle jejich hříšek snášet.

Oliva: 23. září (podzimní rovnodennost)

Olivy jsou klidné a uvážlivé. Je jim cizí každá agresivita, protože si jí nechtějí komplikovat život. Jsou inteligentní a velmi taktní. Jejich takt někdo chápe jako lhostejnost, to však je velmi nespravedlivé. Oliva se vyznačuje dobrotou a srdečností, nedá se však využívat. Má zdravý selský rozum.

Jeřáb: 1. – 10. dubna; 4. – 13. října

Křehký vzhled Jeřábu je zcela zavádějící. Skrývá se za ním pevný charakter, na který je možné se vždycky spolehnout. Jeřabí lidé jsou loajální, přívětiví, citliví k vnějším vlivům a milují všechno krásné. Na jejich tváři je častý úsměv. Je však spíše příznakem sebekontroly než vnitřního veselí. Jeřáby pokládají za svou povinnost přinášet lidem radost, i kdyby to je samé mělo poškodit. Celkově nejsou sobečtí, ale čas od času jistou míru egocentrismu přece jen projevují. Mají skvělý vkus, umějí se obléknout a podtrhnout své přednosti.

Javor: 11. – 20. dubna14. – 23. října

Javory jsou nevšední osobnosti. Jsou vždycky svěží, plné energie, nevědí, co je to únava. Je jim dána zdrženlivost a určitá nerozhodnost, jsou nicméně schopné přijímat i dosti riskantní rozhodnutí. Ne snad z materiálních pohnutek, spíše pro svůj zvídavý zájem o život. Určitě to nejsou nějací peciválové. Jsou velmi komunikativní a s potěšením navazují nové známosti. Nové nápady, které je zaujmou, budou srdnatě hájit, za své vlastní záměry se však vezmou jen zřídka. Pronikavý, jasný rozum se u Javorů spojuje s intuicí a bohatou představivostí. Jsou možná trošku cynické.

Ořešák: 21. – 30. dubna24. října – 2. listopadu

O lidech zrozených v Ořešáku se říká, že jsou utkáni z protikladů. Nezřídka jsou jim vlastní jak agresivita, tak mírnost, egoismus i obětavost. Z toho plyne určitá nepředvídatelnost jednání. Ořešák se snaží o jemné a vytříbené způsoby a usiluje o styl, příčinou však bývá docela obyčejná tréma a nejistota. Nelze mu však upřít schopnosti výborného stratéga. Objektivně a přesně dokáže zhodnotit své příští kroky. Rychlost, s níž jedná, často okolí ohromí. Má vždycky hodně přátel i nepřátel. Ořešák je si jist, že spoléhat může výhradně na vlastní síly. Drží se stranou, je nezávislý a žárlivě střeží svou svobodu.

Jasmín: 1. – 14. května; 3. – 11. listopadu

Jasmín je uvážlivý, opatrný a prozíravý. Je dobrý diplomat, dokáže s každým navázat harmonický vztah. Častěji tyto vlastnosti uplatňuje doma, v okruhu svých blízkých, než ve společnosti či zaměstnání. Umí být zodpovědný, avšak vnímá to jako omezení. V tomto smyslu jsou pro něj povinnosti velkou zátěží.

Kaštan: 15. – 24. května12. – 21. listopadu

Krásní, okouzlující lidé, kteří svých předností nezneužívají. Kaštany potřebují dostatečný životní prostor, neboť mají mnoho sil a energie, které musejí dostat průchod. Je jim vrozen cit pro spravedlnost. Jsou to lidé nadaní, jejich jednání se vyznačuje přesností a rychlostí. Umějí však také filosoficky přemítat nebo se zasnít. Významný vliv na Kaštanův život má jeho okolí. V jednání s lidmi je nejednou zřejmá nedostatečná pružnost. V důsledku toho v životě často mění zaměstnání a bývá často zklamán. Jsou to lidé velmi citliví a špatnou zkušenost nosí v paměti dlouho. Tíhnou k pohodlnému, zavedenému životu.

Jasan: 25. května – 3. června22. – 1. prosince

Jasany vynikají krásou, silou, nespoutaným pohybem, elegancí a štíhlou postavou. Lidé je často mají za nezodpovědné, protože Jasany se se svou typickou bezprostředností zkrátka smějí potížím, na které na životní pouti narazí. Jasany však moc dobře vědí, co chtějí a co ne. Většinou dělají právě jen to, co sami chtějí. Od okolí žádají, aby se přizpůsobilo jejich požadavkům a představám. Umějí to dělat velmi roztomile. Jasany mají rády, když se o ně pečuje a vědí, jak to ocenit.

Habr: 4. – 13. června; 2. – 11. prosince

Urostlí, štíhlí a pohlední lidé, zejména v mladých letech. Na všechny kolem se Habry dívají shovívavě. Jsou to skuteční estéti, více je zajímá forma nežli obsah. Nejsou příliš iniciativní, přednost dávají zavedenému způsobu života a pořádku věcí. Ke všem novým myšlenkám zaujímají nastražený postoj a rádi si je nejprve vyzkouší v praxi.

Fíkovník: 14. – 23. června12. – 20. prosince

Zdaleka ne všichni lidé zrození ve znamení Fíkovníku jsou krasavci, všichni však mají výrazné rysy ve tváři. Naléhavě potřebují teplé, pohodlné a stabilní životní prosředí. Fíky jsou shovívavé a emotivní, nikomu nepřejí nic zlého.

Bříza: 24. června (letní slunovrat)

Zrozenci Břízy mají velký cit pro míru. Jsou tolerantní, nesnášejí však vulgaritu. Nevyznačují se velkou náročností, své názory, nálady ani sympatie se nesnaží nikomu vnucovat. Aby byla šťastná, potřebuje Bříza blízkého člověka a dobrou knihovnu. Nemá moc v oblibě společnost, nemá to však nic společného se snobstvím. Na vnější stránku věcí hledí Bříza minimálně. Břízy mají vytříbený vkus a zároveň jsou to dobří pracovníci. Pracovitost, logické myšlení a schopnost realizovat své nápady otevírá Bříze všechny dveře. K problémům přistupuje tvůrčím způsobem, je vynalézavá a vládne značnou představivostí.

Zdroj:pronaladu