Co znamenají kresby, které nevědomě kreslíme?

Kříž

Kříže vyjadřují vinu. Možná jste někoho urazili nebo nedodrželi slib, nebo se vám zdá, že vaše okolí je za něco vyčítáno. Rychle proberte vše, co vás trápí, nebo požádejte o odpuštění, hned to půjde snáze. Mimochodem, vaše kresba nemusí obsahovat jen obyčejné kříže, ale například ozdoby nebo vzory obsahující křížové prvky. Tento vzhled jim zpravidla dávají ženy.

Spirály, kruhy, vlnovky

Problémy druhých vás moc nezajímají nebo vás vůbec nezajímají. Jste velmi tajnůstkářský a odtažitý člověk, nemáte rádi, když vám ostatní lezou do záležitostí. Možná zažíváte mírnou krizi. Nyní jste pevný holý drát. Snažte se ovládat, jinak můžete vzplanout a urazit partnera.

Hoř, hoř, má hvězdo…

Hvězda je indikátorem optimistické povahy. Tváří v tvář problému se takový člověk snaží nevzdávat se a snaží se rychle vyrovnat se s obtížemi. Kromě toho taková kresba ukazuje touhu „kreslíře“ upozornit na sebe.

Na poli byla bříza…

Tenké stromy s holými větvemi přitahují ztracené a rozrušují lidi. Rozvětvená koruna a tlustý kmen ale ukazují, že jste energičtí, veselí a momentálně vás nic netrápí.

srdce

Jste zahlceni pocity. Chci políbit celý svět. Ale neustále zadržujete své emoce a zvenčí působíte přísně a nedobytně. Navíc, čím větší je obrázek, tím větší je rozdíl mezi vaší pravou tváří a obvyklou maskou. Přestaňte se ovládat, staňte se otevřenější a uvolněnější.

Dům pro včely

„Voštiny“ vypovídají o touze po uspořádaném a odměřeném životě, klidu, harmonii se sebou samým a okolním světem. Navíc taková kresba může znamenat touhu založit rodinu, kterou si člověk často nechce přiznat ani sám sobě.

květ

Květy a listy vypovídají o dobrém charakteru. Takoví lidé jsou vnímaví a rádi pomáhají druhým. Jsou také citliví a emotivní. Pokud člověk kreslí rostliny do vázy, znamená to, že neustále potřebuje doplňovat energii.

Šach mat

Ocitnete se v nepříjemné situaci, a tak si vylosujete šachovnici. A chcete vyřešit všechny problémy rozvojem vlastní taktiky a strategie, stejně jako to dělají šachisté. Mezitím, pokud je takový obrázek ve vašem notebooku častým návštěvníkem, je možné, že trpíte skrytými komplexy.

Slyšel jsi?

Psychologové tvrdí, že přibližně devět z deseti lidí ve věku 18 až 34 let neustále kreslí náhodně a mezi lidmi staršími 65 let šest z deseti. Je známo, že John F. Kennedy rád zobrazoval plachetnice. Podle autoritativního grafologa to byla známka velké vytrvalosti a vitality.