Cvičení, které by měla dělat každá žena po čtyřicítce. Jeho účinnost si pochvalují i ​​lékaři!

Výsledky testů

20-25 let

Můžete se dotýkat dlaněmi podlahy, zatímco máte rovné nohy a svaly jsou v podstatě uvolněné.

25-38 let

Prsty se můžete dotknout podlahy, kolena jsou mírně pokrčená. Obecně vás cvičení příliš nestresuje, zvládnete to.

38-50 let

Můžete se dotýkat vršků chodidel prsty na nohou, pokrčenými koleny a napjatými svaly. Máte pocit, že se chcete co nejdříve postavit.

Více než 50 let

Nemůžete se dotknout nohou a při pokusu o předklon musíte pokrčit kolena. V této pozici se cítíte nepohodlně.

Jak zlepšit pružnost těla a pomoci vnitřním orgánům?

Pokud nejste spokojeni s výsledky svého těla, nepropadejte panice. Proveďte tuto flexi alespoň 30krát denně a po měsíci zaznamenáte skvělé výsledky. Tibeťané říkají, že stáří těla člověka závisí na stavu jeho jater, což souvisí s flexibilitou. Každý ví, že sedavý způsob života má negativní vliv na svaly a vnitřní orgány. Pokud se budete prohýbat alespoň 30krát denně, vaše vazy a šlachy budou mnohem silnější. Nejlepší zprávou je, že svou flexibilitu můžete zlepšit v každém věku.

Jak snížit svalové napětí?

Statická gymnastika pomáhá odstranit vnitřní svalové křeče. Provedením tohoto jednoduchého cviku uvolníte napětí a obohatíte své tělo o kyslík. Toto cvičení také posiluje vaše svaly a celý váš pohybový aparát.

Jedním z nejdůležitějších účinků tohoto cvičení je, že poskytuje jakousi vnitřní „masáž“ vašim orgánům a zlepšuje trávení. Nejlepší na tom je, že nepotřebujete žádné vybavení a toto cvičení můžete dělat, kde chcete.

Jak to udělat?

Zadržte dech. Zhluboka se nadechněte a vyfoukněte břicho. Znovu zadržte dech. Vydechněte všechen vzduch z plic a zatlačte žaludek co nejdále. Důležité: Před zahájením cvičebního plánu se poraďte se svým lékařem. V případě vážnějších onemocnění pohybového aparátu nebo jiných potíží je nutná odborná konzultace.