Facebook maže přes miliardu účtů! Podívejte se zda je ten Váš mezi nimi

V krátkém rozhovoru Mosseri pro BuzzFeed News uvedl, že společnost ví, že „stále více dětí“ chce používat aplikace jako Instagram a že to byla výzva k ověření jejich věku, protože většina lidí nedostane identifikační doklady, dokud nejsou ve svém střední až pozdní dospívající.

„Musíme zde udělat hodně,“ řekl, „ale součástí řešení je vytvořit verzi Instagramu pro mladé lidi nebo děti, kde rodiče mají transparentnost nebo kontrolu.“ Je to jedna z věcí, kterou zkoumáme. “

Mosseri dodal, že to bylo na počátku vývoje produktu Instagram a že společnost ještě nemá „podrobný plán“.

Pracujete na Facebooku nebo v jiné technologické společnosti? Rádi bychom vás slyšeli. Obraťte se na ryan.mac@buzzfeed.com, craig.silverman@buzzfeed.com nebo na jeden z našich kanálů tipů .
Priya Kumar, kandidát na PhD na University of Maryland, který zkoumá, jak sociální média ovlivňují rodiny, uvedl, že verze Instagramu pro děti je způsob, jak se Facebook může zapojit do mladých lidí a normalizovat myšlenku „že existují sociální vazby, které mají být zpeněženy“.

„Z hlediska ochrany soukromí pouze legitimujete interakce dětí, které jsou monetizovány stejným způsobem jako všichni dospělí používající tyto platformy,“ řekla.

Kumar uvedl, že děti, které používají YouTube Kids, často migrují na hlavní platformu YouTube, což je pro společnost přínosem a pro rodiče.

„Spousta dětí migruje na širší platformu YouTube, ať už z vlastní vůle, nebo náhodou,“ uvedla. „To, že máš platformu pro děti, ještě neznamená, že tam děti zůstanou.“

Vývoj produktu Instagram pro děti navazuje na uvedení Messenger Kids, produktu Facebook zaměřeného na děti ve věku od 6 do 12 let v roce 2017. Po uvedení produktu na trh poslala skupina více než 95 obhájců zdraví dětí dopis Facebooku Generální ředitel Mark Zuckerberg, který požaduje, aby produkt přestal používat, a cituje výzkum, že „nadměrné používání digitálních zařízení a sociálních médií je škodlivé pro děti a dospívající, takže je velmi pravděpodobné, že tato nová aplikace bude podkopávat zdravý vývoj dětí.“

Facebook uvedl, že při vývoji Messenger Kids konzultoval řadu odborníků. Společnost Wired později odhalila , že společnost měla finanční vztah s většinou lidí a organizací, které s produktem radily.

V roce 2019 Verge uvedl, že chyba v Messenger Kids umožnila dětem připojit se ke skupinám s cizími lidmi, a to navzdory tvrzením Facebooku, že produkt měl přísnou kontrolu soukromí.

Tato chyba znamenala, že „tisíce dětí byly ponechány v chatu s neoprávněnými uživateli, což je v rozporu s hlavním slibem Messenger Kids,“ uvádí Verge.

Facebook uvedl, že chyba ovlivnila pouze „malý počet skupinových chatů“.

Uživatelé Instagramu již čelí problémům se šikanou a obtěžováním. Průzkum společnosti Ditch the Label, neziskové organizace proti šikaně z roku 2017 , zjistil, že 42% lidí ve věku od 12 do 20 let zažilo kyberšikanu na Instagramu, což je nejvyšší procento ze všech měřených platforem. Zhruba o dva roky později Instagram oznámil funkce zaměřené na boj proti šikaně.

„Teenageři k sobě vždy byli krutí.“ Instagram však k tomu poskytuje jedinečně výkonnou sadu nástrojů, “ uvedl Atlantik.

„To, o co usilujeme – a bude to trvat roky, chci mít jasno – je vést boj proti online šikaně,“ uvedl Mosseri na akci na Facebooku v roce 2019.

Ten rok britská Národní společnost pro prevenci týrání dětí uvedla , že zjistila „200% nárůst zaznamenaných případů používání Instagramu k cílení a zneužívání dětí.“ Cílení a péče o malé děti staršími muži na Instagram byl také zaměřen na příběh publikovaný na médiu s názvem „Jsem 37letá máma a strávil jsem sedm dní online jako 11letá dívka.“

Tahy, které Instagram ohlásil začátkem tohoto týdne, mají za cíl toto zneužívání omezit. Společnost uvedla, že omezí zprávy mezi dospívajícími a dospělými, které nenásledují, a „znesnadní“ dospělým najít a sledovat dospívající.

„To může zahrnovat věci, jako je omezení těchto dospělých v tom, aby viděli účty pro teenagery v ‚Navrhovaných uživatelích‘, zabránění jim v objevování obsahu pro teenagery v Reels nebo Explore a automatické skrývání jejich komentářů k veřejným příspěvkům dospívajícími,“ zní příspěvek společnosti.

Zatímco se Instagram snaží zajistit bezpečnost pro dospívající, není jasné, jak se jeho manažeři domnívají, že může zajistit jeho platformu bezpečnou pro děti do 13 let. Šéf Instagramu Mosseri, který již dříve čelil bezpečnostním problémům doma, zakrývá tváře svých mladých děti s emodži při zveřejňování obrázků z nich na svůj veřejný účet.

„Zajímavé je, že jste rozmazali tváře svých dětí, zatímco miliony maminek / otců zveřejňují tváře svých dětí na vaší platformě,“ napsal jeden z následovníků na fotografii, kterou Mosseri zveřejnil minulý rok na Halloween. „Co víš, že nemají o tom, jak jsou tyto obrázky použity?“

Mosseri pro BuzzFeed News uvedl, že protože byl veřejnou osobností, obavy o bezpečnost ho vedly k tomu, aby na těchto obrázcích skryl tváře svých dětí. Stále však udržuje soukromé účty Instagramu pro každé ze svých vlastních dětí, aby mohl sdílet své výchovy se svými rodinnými příslušníky a přáteli po celém světě.

„Myslím, že sdílení citlivých informací je důležité být opatrný,“ řekl.

Zdroj:buzzfeednews