Holčička se narodila s jazykem dospělého člověka a je zatím jediná na světě. Takhle vypadá o rok později!

PICS BY MADISON KIENOW / CATERS NEWS - (PICTURED: Here you can see Paisleys massive tongue, at six months she would have the first of two reduction surgeries to ensure she didnt choke to death) - A baby born with a massive adult-sized tongue has finally been able to smile for the first time after life-changing surgery. Paisley, from Aberdeen in South Dakota, USA, had such a large tongue that she needed breathing apparatus for the first week of her life to stop her from choking to death. She was born with Beckwith Wiedemann Syndrome (BWS) an overgrowth disorder that affects one in every 11,000 births worldwide. The rare condition caused the little girls tongue to grow more than twice the size of her mouth and it even shocked doctors, who said it was one of the largest tongues they had ever seen. Until she was six months old, Paisley had to be fed via by a gastronomy-tube because she struggled to eat and wasnt receiving the vital nutrients needed to keep her alive. - SEE CATERS COPY

Dítě ve Spojených státech, které se narodilo s jazykem velikosti dospělého, se může konečně usmívat poté, co prošlo operací ke zmenšení jeho velikosti.

16měsíčnímu dítěti Paisley Morrison-Johnsonové byl diagnostikován Beckwith-Wiedemannův syndrom – porucha, která může způsobit přerůstání určitých částí těla.

Paisley se narodila o dva měsíce předčasně prostřednictvím nouzového císařského řezu.

Strávila tři a půl měsíce na novorozenecké jednotce intenzivní péče (NICU) poté, co si lékaři při porodu všimli jejího příliš velkého jazyka.

Paisley byla okamžitě nasazena na ventilátor, protože se lékaři obávali, že příliš velký jazyk může stáhnout její dýchací cesty.

Později byly provedeny dvě operace zmenšení jazyka – když bylo Paisley šest měsíců, a druhá, když jí bylo 13 měsíců.

„Nemusím se bát, že by se udusila, začala říkat slova, může jíst jídlo pro dospělé, už jí začínají lézt zuby.

Kromě obstrukce ústních dýchacích cest může makroglosie – lékařský termín pro neobvykle velký jazyk – způsobit potíže s polykáním a řečí.

Pokračování na další straně