Kdo měl Diaprojektor DIAX? Probuďte v sobě vzpomínky na sedmdesátá léta!

Vzpomeňte si na doby, kdy promítání obrazů nebylo tak snadné jako dnes s digitálními technologiemi. Byly to časy, kdy každá rodina si mohla dopřát zážitek z promítání diapozitivů pomocí klasického diaprojektoru. Jedním z těchto kultovních přístrojů byl bezesporu Diaprojektor DIAX, který zaujal mnoho domácností svou spolehlivostí a jednoduchostí ovládání.

S přiblížením doby 13. listopadu 1976 spatřil světlo světa Diaprojektor DIAX, který se brzy stal symbolem technologického pokroku v oblasti domácí zábavy. Tento dětský diaprojektor přišel v balení s několika filmy a krabicí, což představovalo nejen způsob, jak rozmazlit své ratolesti, ale také jako prostředek k rodinnému setkání při prohlížení společných vzpomínek.

I když plastové díly tohoto zařízení mohly za dlouhých provozních dob reagovat na teplotu žárovky tím, že se mírně tavily, samotná kvalita promítání byla považována za celkem slušnou. Jeho kompaktní rozměry 35x20x15 cm přinesly uživatelům přenosný a snadno skladovatelný zážitek.

článek pokračuje na další stránce…