Lidé přestali chodit do restaurací a vaří se raději doma. Pro vysoké ceny

Obnovení návštěvnosti restaurací po pandemii probíhá velmi pomalu.

Průzkum mezi gastronomickými podnikateli ukázal, že většina z nich zaznamenává nižší počet hostů než před vypuknutím koronavirové krize. Stejný trend lze pozorovat i v tržbách. Mnoho lidí si raději začalo vařit doma, i přes vyšší ceny v restauracích.

Mít restauraci každý den plnou hostů je pro mnoho podnikatelů v tomto oboru momentálně pouze snem. Podle průzkumu společnosti Edenred má téměř 60 procent restaurací nižší počet hostů než před pandemií. Pouze každá sedmá restaurace uvedla, že její návštěvnost je vyšší.

Tato situace má také vliv na tržby. Více než 55 procent restaurací zaznamenává nižší příjmy ve srovnání s obdobím před pandemií. Šéf asociace hotelů a restaurací potvrzuje, že sektor gastronomie ožívá pomalu, přičemž hlavně chybí firemní zákazníci.

článek pokračuje na další stránce…