Matematický problém: hádejte, jaké bude páté číslo

Pokud jste takto došli k řešení předloženého matematického problému, pak nepatříte k těm, kteří hledají snadné cesty! Princip je stejný jako u první metody řešení – musíte pochopit sekvenci, jak ji lze získat. Jediný rozdíl je ve způsobu přístupu: jestliže v prvním případě bylo hlavní matematickou operací sčítání, zde hraje roli násobení.

K získání 32 tedy stačí vzít součin 4 a 8. Chcete-li získat 45, musíte vynásobit 5 9. Zachytili jste vzorec? Každé z čísel vynásobených navzájem, když se výsledek zvýší, se odpovídajícím způsobem zvýší o 1. Dále, abyste získali 60, musíte vynásobit 6 x 10. Napište do komentářů, jak získat 77! Zároveň si ověřte, jak je metoda zvládnutá!

Pokud nejste matematik

Na tom není nic špatného. Zvláště vzhledem k tomu, že ani ti, kteří řešili dnešní matematický problém, nejsou vůbec géniové. Jen mají zvlášť vyvinutou levou hemisféru mozku, která je zodpovědná za výpočetní schopnosti a racionalismus. Ale všichni ostatní mají rozvinutou pravou hemisféru, což z nich dělá kreativní lidi! Udělal jsi to bez jakýchkoliv náznaků? Výborně! Nezapomeňte hádanku sdílet se svými přáteli, abyste zjistili jejich schopnosti řešit matematické hádanky!