Mayské proroctví předpovídá apokalypsu v roce 2022. Jaký je ve skutečnosti skutečný konec světa a jeho spojení s Vladimirem Putinem?

Teď nemáme jak vědět, jestli nás Apokalypsa zasáhne v roce 2022. Ale nejnovější události ve světě, konkrétně pandemie koronaviru, ale také ruská invazní válka na Ukrajině, vyděsily mnoho lidí, kteří nyní přemýšlejí o tom, co to je horší.

Kdo byli Mayové?
Mayové jsou mezoamerickou civilizací, která dosáhla svého vrcholu mezi lety 300 a 900. Jsou celosvětově známí pro své logosylabické písmo (nejdůmyslnější a nejrozvinutější systém psaní v předkolumbovské Americe) a pro umění, architekturu, matematiku, kalendář a její astronomický systém.

Pozdní Mayové, jak se jim v historii říká, a také národy Aztéků a Inků vybudovali v 15. století ve Střední a Jižní Americe velké, dobře spravované říše.

Pozdní mayská kultura je rozdělena do řady samostatných států. Jsou oslabeny v sek. XV politických konfliktů a dobyté v šestnáctém století Španěly, je uvedeno na wikipedii.

Mayská říše, známá i nyní, se soustředila v nízkých tropických oblastech dnešní Guatemaly. Vynikali v zemědělství, hrnčířství, psaní, kalendářním systému a matematice a zanechali po sobě úžasně působivou architektonickou hodnotu a symbolická umělecká díla. Většina z nich se nachází v kamenných opuštěných městech.

Zdroj:substantial.ro