Muž, který žije 70 let v železných plicích, se naučil novou metodu dýchání, aby mohl na krátkou dobu opustit ventilátor

V šesti letech byl Paul Alexander kvůli dětské obrně nucen používat železné plíce a takto žije již téměř 70 let, ale během toho se naučil novou techniku ​​dýchání, aby mohl dýchat mimo žehličku. plíce alespoň na krátkou dobu.

V roce 1952 byla Amerika zpustošena rozšířenou epidemií dětské obrny způsobenou poliovirem a Paul Alexander narozený v Texasu , později přezdívaný „Polio Paul“, byl jedním z 60 000 případů

Jeho infekce byla tak závažná, že lékaři museli provést tracheostomii a byl umístěn do zařízení „železné plíce“, speciálně navržené kapsle, která pomáhá pacientům s obrnou s dýchacími problémy dýchat.

Paul žil v železných plicích téměř 70 let, díky čemuž se stal držitelem Guinessovy knihy rekordů, ale říká, že navzdory všem těžkostem měl nádherný život.

Většina dětí se uzdraví a nakonec už podtlakový ventilátor nepotřebuje, ale Paul ne, a když se jeho stav ani po měsících nelepšil, lékaři to vzdali a poslali ho domů s prognózou, že pravděpodobně brzy zemře. Tou dobou už byl téměř úplně ochrnutý a napojený na speciální ventilátor.

Ale vzepřel se radám lékařů a přežil. Nyní je mu 74 let, a přestože stále žije v podstatě v železných plících, v mladém věku si osvojil dýchací techniku, která mu umožňuje na krátkou dobu opustit lékařský přístroj.

článek pokračuje na další stránce…