Shannen Doherty prosí o pomoc. „Byla jsem vytlačena na okraj společnosti“

Aktuálně se mu do cesty postavila i systémová protivenství. Jednapadesátiletá žena je kvůli svému zdravotnímu stavu neschopná pracovat, i když připomněla, že to dělala od 10 let. Nyní byla odkázána sama na sebe a kvůli nedostatku zaměstnání a ročního příjmu, který je základem nemocenského pojištění, o něj přišla.

„To není v pořádku“

Doherty hovořila přímo s prezidentem herecké asociace Screen Actors Guild.

„Fran Drescher, myslím, že pro lidi jako já, kteří pracují od 10 let a platí poplatky Screen Actors Guild, je zajímavé, proč nás Screen Actors Guild opouští, když nemůžeme pracovat ze zdravotních důvodů,“ napsala. v příspěvku na Instagramu s fotkou z nemocnice.

Jednapadesátiletý muž připustil, že by spolek mohl pomoci tím, že by část léčby nemocným hercům, kteří nemohou pracovat kvůli zdravotním problémům, zaplatil.

Zdravotní pojištění by nemělo být založeno na ročním příjmu. Je to doživotní předplatné. Já a mnoho dalších to platíme navždy, jen abychom byli marginalizováni, protože nesplňujeme vaše kritéria. To není správné – zdůraznila hvězda „Beverly Hills 90210“.

Příspěvek okomentovalo mnoho herců a jejich rodin, kteří souhlasí se slovy Shannen. Mnoho z nich také přišlo o pojištění, když si nemohli vydělat a pracovat v profesi, proto oceňují slova Dohertyové v komentářích pod příspěvkem a děkují za nastolení tohoto tématu.