ŠOKUJÍCÍ OSUD DÍVKY, KTERÁ ROZPLAKALA CELÝ SVĚT: Hlídala bratra pod ruinami v Sýrii, teď ji čeká tvrdý boj

Rahal se je pokusil osvobodit, ale uvědomil si, že sám to nezvládne. Obě zajaté děti tedy natočil a video poslal svým policejním kolegům s žádostí, aby zasáhli. Video se rychle přesunulo z jednoho telefonu do druhého, opustilo hranice Sýrie a stalo se virálním. Video se stalo virálním na Twitteru a stalo se symbolem tragédie v Idlibu.

„Moji muži okamžitě dorazili a pomohli mi odstranit malého Abdullaha, který měl naštěstí jen pár drobných škrábanců. Ale problém byl Jinan. Byla přišpendlená k betonové desce a skrz nohu měla proraženou železnou tyč.“

Záchranné úsilí v Idlibu, který zůstal dva dny po zemětřesení z velké části uzavřen před okolním světem, zpomalil nedostatek strojů a pomoci a lidé byli nuceni vytáhnout své blízké holýma rukama.

„Abychom zvedli betonový blok, který mu překážel, použili jsme zvedák, takový, jaký zvedáte auto, když potřebujete vyměnit pneumatiku. Fungovalo to. Ale Jinan měla stále tu železnou tyč zaraženou v noze. Musel se pořezat.“

Záchranáři se pokusili přeříznout tyč silnou ocelovou čepelí, zatímco Jinan plakal bolestí. Aby to bylo složitější, vesnici znovu zasáhly následné otřesy. To málo, co z budov zbylo, se začalo hroutit.

„Prosím! Dostaňte nás odtud,“ prosil Jinan záchranáře. Nebylo času nazbyt.

„Neměli jsme na výběr. Riskovali jsme smrt a ztrátu dítěte. Proto jsme se rozhodli udělat to, co jsme nikdy nechtěli – vyndat Jinan, dokud měla nohu ještě částečně nabodnutou na palici“.

Pokračování na další straně