Vyberte si obrázek, který vás nejvíce děsí, a odhalte svou temnou stránku! Test psychiatra z roku 1935 je neuvěřitelně přesný

Maďarský psychiatr Leopold Soni vyvinul v roce 1935 tzv. sondový test, pomocí kterého chtěl objevit skryté vlastnosti člověka, to, co hluboko v sobě potlačujeme.

Jeho teorie byla, že podobnosti se přitahují, což znamená, že pokud vám někdo z lidí na obrázku připadá atraktivní, znamená to, že máte nějaké podobnosti. Na druhou stranu, když si určíte, která z nich vás obzvlášť děsí, objevíte věci, které v sobě potlačujete.

Skutečný test psychiatra byl rozsáhlejší, obsahoval 48 fotek a vysvětlení, později však vznikla zkrácená verze, která odhaluje to, co podle stejného principu podvědomě skrýváme.

Vyberte si z fotky osobu, která vás nejvíc děsí, a podívejte se, co o vás prozradí:

Číslo 1: Sadista

Pokud vás vyděsil první portrét, znamená to, že před světem skrýváte sklony k agresivitě a krutému chování k ostatním lidem. Szondi tvrdí, že se toto potlačování pocitů projeví tzv. popřením, ve vašem případě to znamená, že působíte jako naprosto neškodná bytost. Ovšem do té doby, než se vám někdo snaží rozkazovat, v ten moment začnete dělat naschvály.

Číslo 2: Zuřivec

Vybrali jste si zuřivce, to znamená, že ve skutečnosti vy sami potlačujete vztek. Někde hluboko ve vaší mysli se skrývá impulzivita, podrážděnost, hněv a agrese. Tyto pocity jste potlačili dost možná už v dětství, ale to neznamená, že by zmizely z vaše podvědomí. Dnes je z vás na první pohled mírumilovný a laskavý člověk, který působí přátelsky.

Číslo 3: Katatonik

Katatonie je porucha osobnosti, která se vyznačuje blouzněním, odtržením od reality a bujnou fantazií. Pokud ve vás tento usměvavý muž vyvolal pocit strachu, zřejmě jste v minulosti potlačili některé rysy této duševní poruchy. Proto dnes preferujete rutinu a stereotypní chování. Máte problém přizpůsobit se novým situacím. Vaším největším strachem je, že nad sebou ztratíte kontrolu.

Pokračování na další straně