To není vtip! Muži budou mít brzy děti

Takové operace se mohou ukázat jako neocenitelné pro lidi, kteří změnili pohlaví. Neexistují žádné anatomické kontraindikace pro úspěšnou implantaci ženské dělohy do těla transsexuální osoby.

– „Dokážeš to i zítra.“ Ano, budou zde další výzvy, ale nevidím žádný zjevný problém, který by tomu mohl zabránit. Osobně mám podezření, že budou existovat transgenderové ženy, které chtějí dělohu a pravděpodobně ji získají transplantací. ““ – řekl doktor Paulson.

Přestože se muži a ženy liší tvarem pánve, v obou případech je k dispozici dostatek prostoru pro implantaci dělohy. Samotný postup bude samozřejmě velmi komplikovaný a pozdější porod bude s největší pravděpodobností muset být proveden císařským řezem, ale stále je to možné.

V takovém případě by musely být podávány hormony, aby se obnovily změny, ke kterým dochází v těle během těhotenství.

Přestože transplantologie udělala velký pokrok, transplantace dělohy je stále považována za experimentální postup. Britští vědci varují, že zahájení těhotenství u transsexuálních žen může být neetické kvůli vysokému riziku mutací u plodu.

Stojí za to vědět, že od první takové transplantace v roce 2014 se ve Švédsku narodilo nejméně 5 dětí, které po operaci porodily ženy.

Zdroj:twojenowinki.pl