Užitečnější, než si myslíte: 7 překvapivých věcí, na které můžete použít hliníkovou fólii

Existuje mnoho kreativních způsobů, jak použít hliníkovou fólii, která může některé úkoly značně usnadnit.
Většina lidí používá k pečení a vaření nebo balení zbytků alobal, i když toho umí mnohem víc. Tento tenký hliníkový plech má jedinečné vlastnosti, že se snadno řeže a trhá, přičemž je dostatečně pevný, aby držel svůj tvar, což mu dává mnoho použití.

7 věcí, na které můžete použít hliníkovou fólii

O mnoha tricích s alobalem se můžete dočíst na internetu. Zde je několik osvědčených metod , které opravdu fungují.

Broušení nůžek

Pokud se vám otupují nůžky a nemáte po ruce brousek, může být řešením alobal. Odtrhněte z něj větší kus, přeložte tak, aby vám vzniklo 6 vrstev, pak do něj zastřihněte asi desetkrát celou plochou čepele nůžek. Poté nůžky vyzkoušejte a v případě potřeby střih ještě párkrát zopakujte.

Odstranění odolných nečistot

Hliníková fólie je také výborná na drhnutí. Stačí z něj uhníst kouli, abyste vydrhli mastné usazeniny z grilovacích roštů nebo připálené nečistoty z litinových pánví (nepoužívejte ho však na nepřilnavé nádobí, mohlo by je poškrábat).

Výroba dortové formy

Silnější hliníkové fólie lze použít i jako náhradu dortových forem. Pokud takovou fólii přeložíte do dvojité vrstvy, můžete z ní vytvořit téměř jakýkoli tvar. Pokud se necítíte dostatečně stabilní, můžete dva konce formy před vložením do trouby zajistit pomocí sešívačky.

článek pokračuje na další stránce…