VADÍ VÁM? Velmi se mýlíte – jsou znakem dlouhověkosti a vypovídají o vašem zdraví jednu důležitou věc!

Předpokládá se, že šedivé vlasy způsobují, že člověk vypadá starší. Mnoho lidí se obává šedivých vlasů, zvláště pokud se objeví brzy. Myslí si, že stárnou příliš brzy. Ve skutečnosti je časný výskyt šedivých vlasů znakem dobrého zdraví a vynikajícího metabolismu.

Barva vlasů souvisí s vylučováním melaninu a k tomu je zapotřebí nejdůležitější a nejcennější antioxidant, který v těle existuje – glutathion. Tento antioxidant chrání před nejnebezpečnějšími chorobami: rakovinou, Alzheimerovou chorobou a kardiovaskulárními onemocněními. Glutathion nás tedy chrání před smrtelnými chorobami.

S přibývajícím věkem koncentrace těchto antioxidantů klesá a inteligentní tělo nevyčerpává zásoby život zachraňujících látek pro barvení vlasů. Můžete si sami obarvit vlasy nebo je nechat tak, jak jsou, ale vzácné antioxidanty musí být zachovány k ochraně před nemocemi!

Lidé, kterým se šediny objeví brzy, jsou silnější a odolnější. Mají více šancí na dlouhý život – dospěli k závěru vědci po přezkoumání 5000 lidí ve věku od 30 do 60 let, uvádí Pink.

Mezi mnoha národy byly první šedivé vlasy považovány za důležitý znak. S objevením se prvních šedých vlasů se člověk stává zodpovědným za své činy. Od té doby plní svou osobní karmu a už nemůže nikoho vinit za své chyby, protože rodiče přestávají ovlivňovat jeho osud. Děláte svá vlastní rozhodnutí, dělejte své věci.

článek pokračuje na další stránce…