Ve Slunci se objevila gigantická díra. Míří na Zemi a hrozí, že nás bude bombardovat

Nedávno se na Slunci objevila další velká skvrna, avšak o něco menší než ta předchozí, s rozlohou zhruba 20krát větší než Země. Podle zdroje Insider se vědci neobávají žádných zničujících dopadů těchto skvrn, avšak mohou nastat problémy s komunikací, satelity a zvýšenou polární září.

Vědci začali sledovat aktuální cyklus sluneční aktivity, nazvaný Cyklus 25, od jeho zahájení v prosinci 2019, avšak jejich předpovědi vývoje cyklu se liší a nejsou dosud potvrzeny. Některé předpovědi naznačují silný cyklus, zatímco jiné očekávají cyklus velmi slabý. Potřebné informace se však budou získávat až v dalších letech a až pak se potvrdí, která z předpovědí byla přesná.

Observatoř solární dynamiky NASA jako první objevila novou skvrnu na Slunci, zatímco Solární observatoř Evropské vesmírné agentury pozorovala solární vítr, který směřuje k Zemi rychlostí 700 km/s.

I když zatím neexistují žádné vážné obavy, podobné jevy mohou způsobit geomagnetické bouře, které mohou poškodit satelity. Cyklus 25 je 25. solárním cyklem, který se začal v prosinci 2019 a má být podobný předchozímu cyklu s číslem 24. Vědci se shodují na tom, že tento cyklus bude pravděpodobně slabší než průměrná intenzita pozorovaných cyklů.